image
 |  5 3 Червня 2021 | 22:46

Одіозного політтехнолога РФ не впустили в Україну: летів із Дубая

На кордоні з Україною завернули російського політтехнолога Ігоря Шувалова, якому заборонений в’їзд до нашої країни.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко у коментарі УП, інформований співрозмовник УП у правоохоронних органах.

Демченко повідомив, що 3 червня в аеропорту "Бориспіль" прикордонники відмовили в пропуску російському політтехнологу 1969 року народження, який прилетів в Україну авіарейсом з Дубая.

Під час паспортного контролю пасажирів літака співробітники ДПСУ встановили, що відносно нього є заборона на в’їзд. Його відправили зворотнім рейсом.

За даними джерела УП, йдеться про Ігоря Шувалова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковельська поліція закрила справу «про обміління Світязя»

Нагадаємо, що у 2017 році Ігор Шувалов був видворений українськими прикордонниками за межі Украіни з забороною в’їзду строком на 5 років. За оперативними даними, "антиукраїнську діяльність Шувалова використовували спецслужби Російської Федерації в активних заходах впливу по висвітленню спеціально підготовлених та резонансних відомостей через засоби масової інформації".

Будучи громадянином Росії, Шувалов вів активну діяльність в Україні ще з часів Кучми, коли працював на голову його адміністрації Медведчука. Шувалова фактично вважали відповідальним за інформаційну політику режиму Януковича.

У 2018 році стало відомо, що Шувалов подав до суду позов про скасування заборони в'їзду в Україну.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити