image
 |  47 25 Серпня 2024 | 17:01

Однотонні шпалери: різновиди та особливості застосування

За відсутності на поверхні шпалер малюнків чи візерунків їх вважають однотонними. Колір може бути різний, блиск глянсовий або матовий, тому в залежності від оформлення дизайну інтер'єру можна зробити вибір на користь конкретного рішення. Однотонні варіанти шпалер допоможуть візуально збільшити приміщення, якщо вони білі або світлі, а чорні шпалери створюють інтимну атмосферу.

Іноді їх використовують як основу створення фону під майбутні формати оформлення. Білі однотонні шпалери оптимально підійдуть для мінімалізму або скандинавського стилю, а сірі шпалери відмінно підійдуть для оформлення в стилі лофт. Тому це багатофункціональне рішення під будь-які завдання дизайнерів та будівельників.

Варіанти відтінків

Різні відтінки створюють відповідну атмосферу у приміщенні:

  1. Чорні. Ефектність і привабливість, хоча досить сміливий вибір;
  2. Коричневі. Нейтральний колір для затишку і тепла, вони можуть бути гладкими або доповнюватися текстурою;
  3. Червоний. Цей колір може бути яскравим або темним, створює енергію та динаміку в дизайні інтер'єру;
  4. Сині. Створить спокій та умиротворення.

При виборі кольору необхідно враховувати призначення приміщення та бажану атмосферу.

Переваги однотонних шпалер

Застосування такого інструменту для обробки стін має свої плюси та особливості:

  • універсальність (покриття ідеально поєднуватиметься з будь-якими інтер'єрами, меблями та аксесуарами);
  • розширення простору (це хоч і візуально, але є можливість збільшити обсяг до 20%);
  • тривале використання (відсутність текстури, малюнка чи візерунка знижує стомлюваність, тому такі шпалери хочеться довше використовувати);
  • економічність (при поклейці кількість відходів буде меншою на 7-10%).

Єдиний тон чудово справляється з нерівностями стіни, але необхідно використовувати текстурований матеріал, а перепади не повинні перевищувати 2-3 мм.

Де і як купити однотонні шпалери?

У великій кількості шпалери доступні в інтернет-магазині Leroy Merlin Україна. Представлені паперові, вінілові, флізелінові, текстильні, металізовані та склошпалери. Також вони відрізняються тисненням та різним рельєфом, що дозволить вибрати потрібну структуру. Металізовані та перламутрові шпалери досить цікаві в інтер'єрі та створять унікальний зовнішній вигляд.

За допомогою фільтра зручно вибрати тип шпалер, колір та текстуру. Всі шпалери мають реальні фотографії, за допомогою яких можна оцінити колір та інші характеристики. Якщо виникнуть питання, то консультанти готові надати професійну допомогу та надати свої рекомендації.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити