image
 |  4 13 Квітня 2020 | 19:08

Одразу 38: у крові хворих знайшли антитіла, що вбивають коронавірус

У крові хворих на коронавірус південнокорейські вчені виявили 38 антитіл, які здатні нейтралізувати COVID-19.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Зокрема, в подальшому їх можуть використовувати в препаратах для лікування інфікованих. Про це повідомляється на сайті організації Центрів із контролю і профілактики захворювань (KCDC).

«Інститут охорони здоров'я Південної Кореї у співпраці з приватними дослідними установами затвердив 38 варіантів ліків на основі антитіл, які можуть нейтралізувати вірус», – йдеться в пресрелізі.

Вчені вивчили здатність до нейтралізації COVID-19 серед 106 зразків антитіл, які показали хорошу сполучуваність із новим типом коронавірусу. Під час наукового експерименту антитіла і вірус дослідники разом поміщали в клітину-господаря, а потім вивчали, наскільки вірус втрачає свої властивості через ці антитіла.

В результаті були виявлені 38 зразків антитіл із найвищою здатністю до нейтралізації. Матеріал був отриманий із крові пацієнтів з COVID-19.

«Планується провести оцінку ефективності лікарських засобів на основі антитіл із використанням експериментальної моделі на тваринах, зокрема на мишах», – зазначили вчені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Японії виявили препарат, який блокує розмноження коронавірусу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити