image
 |  2 6 Серпня 2019 | 15:55

Офіс Зеленського більше місяця не відповідає на запити журналістів

Офіс президента Володимира Зеленського понад місяць не відповідає на запити "Української правди" про відвідувачів глави держави та законопроекти, які він підписав.

Про це пише Українська правда. 

Деталі: 25 червня УП надіслала в Офіс Зеленського прохання надати перелік відвідувачів за перший місяць після інавгурації, посилаючись на те, що раніше у відомстві обіцяла надавати такі списки. Також УП попросила повідомити, чи приходили у відомство конкретні топ-посадовці та олігархи.

Запит, відправлений 5 липня, стосувався кількості підписаних та ветованих президентом законів. Також УП просила пояснити, чому Зеленський не ухвалює жодного рішення щодо закону "Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України", в якому передбачені положення щодо запровадження процедури імпічменту президента. 

Відповідно до закону "Про доступ до публічної інформації", відповідь має надаватись не пізніше 5 робочих днів з дня отримання запиту. У разі потреби цей строк можливо обґрунтувано продовжити до 20 робочих днів, надіславши при цьому письмове попередження.

Таких попереджень УП не отримувала і тому 11 липня намагалась дізнатись, коли чекати відповіді і чому вона досі на надійшла.

Однак у канцелярії Офісу президента сказали, що не відповідають за листи, які надходять на адресу прес-служби. Те саме відповідали за всіма номерами телефонів, які давали в ОПУ. При цьому офіційного номеру прес-служби на сайті відомства немає. Представниця прес-служби попросила ще раз надіслати запити.

Знов не отримавши відповіді, УП спробувала зв’язатись з канцелярію 2, 5 і 6 серпня. Однак там не відповідали на телефонні дзвінки. 6 серпня представниця прес-служби Офісу попросила продублювати запити.

Історія питання:

На початку червня перший заступник голови тоді ще Адміністрації президента (нині – Офісу) Володимира Зеленського Сергій Трофімов в інтерв’ю "Українській правді" говорив, що відомство надаватиме списки відвідувачів на запити журналістів.

3 липня спікер Верховної Ради Андрій Парубій закликав Зеленського дати відповідь щодо закону про тимчасові слідчі комісії, оскільки для цього спливли всі терміни.

3 серпня глава Офісу президента Андрій Богдан сказав, що заява про його нібито звільнення, яку напередодні оприлюднила низка ЗМІ, не була жартом і команда президента спілкується із суспільством "без посередників і без журналістів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-менеджер Ахметова: Зеленський представив нового очільника Івано-Франківщини

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити