image
 |  470 18 Березня 2024 | 21:13

Оголосили підозру: лучанин був "смотрящім" за СІЗО у Рівному

«Смотрящому» за СІЗО лучанину у Рівному оголосили підозру у поширенні злочинного впливу. Чоловіка підозрюють у встановленні та поширенні злочинного впливу, а також в організації наркобізнесу за ґратами.

Про це повідомили у Рівненській обласній прокуратурі, пише ВолиньЮА.

За даними слідства, двічі судимий 40-річний лучанин нині перебуває під вартою в Рівненському слідчому ізоляторі за вчинення злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків. Втім, на шлях виправлення чоловік не став, а навпаки вирішив продовжити знайому справу.

Він, використовуючи свої лідерські та організаторські здібності, діючи відповідно до «злодійських понять» отримав статус так званого «смотрящого» за установою попереднього ув’язнення.

«Смотрящому» за СІЗО лучанину оголосили підозру у поширенні злочинного впливу«Смотрящому» за СІЗО лучанину оголосили підозру у поширенні злочинного впливу

В слідчому ізоляторі чоловік організував вербування нових учасників кримінальної спільноти, накопичував кошти, майно та інші активи і розпоряджався так званим «общаком», налагодив постачання на територію установи наркотичних засобів, алкогольних напоїв, мобільних телефонів та інших заборонених речей, організовував азартні ігри, поділив засуджених на «касти» та переводив їх з однієї в іншу відповідно до норм «злодійської моралі».

Крім того, зловмисник організував та здійснював керівництво угрупованням, яке систематично постачало до установи наркотичні засоби.

До слова, максимальне покарання за вказані злочини – позбавлення волі на строк від 9 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині землі вартістю 114 млн повернули державі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити