image
 |  0 4 Листопада 2021 | 16:19

Окозамилювання - це основна фішка ЗЕ-влади, - депутат Луцької міськради

Я не вірю у притомність ЗЕ-влади, яка втратила контроль над ростом цін і займається окозамилюванням.

Про це під час ефіру на ТРК "Аверс" заявив голова фракції ВО "Свобода" у Луцькій міськраді Микола Федік.

"Луцька міськрада чи не на кожній сесії ухвалює звернення щодо тарифів. То на газ, то на його доставку, то на електроенергію. Але я не вірю на притомну реакцію центральної влади. Хоча наші звернення до президента та уряду базуються на конкретних обгрунтованих фактах. В останньому зверненні ми запитуємо: на підставі яких розрахунків зростає більш як удвічі вартість розподілу газу. Відповіді від ЗЕ-влади немає. А ось бажання будь-якими способами витягнути гроші з населення є. Як і бажання перекласти усю провину на ріст цін на місцеву владу, хоча міська влада жодним чином не може на це впливати.

Ціна на газ для населення ніби лишилася без змін. Але значно зросла для бюджетних установ та підприємств і зараз становить майже 17000 гривень. Хто буде покривати різницю у тарифах? Звичайно, міський бюджет. А підприємцям не залишиться нічого, як піднімати вартість товарів і послуг, щоб компенсувати високу ціну енергоносіїв", - зазначив депутат Микола Федік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація із газом в Україні нагадує глобальну аферу, - депутат Луцької міськради

Крім того, депутат від ВО "Свобода" розкритикував політику ЗЕ-влади щодо місцевих громад.

"Зміни до Бюджетного кодексу передбачають можливість зупинити виконання місцевих бюджетів у певних позиціях з боку обласних адміністрацій. Звідки це береться? Це агонія влади чи її розпач? Замість допомагати громадам, влада створює нові й нові проблеми. Щороку нові сюрпризи. За таких умов не можна розраховувати на бюджетне планування. А приватні облгази і обленерго наживаються на тарифах. Уряд же подає ситуацію так, що у зростанні цін нібито винна місцева влада. Окозамилювання - це основна фішка ЗЕ-влади.

Мені здається, що наші звернення у Київ - своєрідний обмін досвідом. На місцях у депутатів є досвід роботи. А при владі в столиці зараз сидять люди, які такого досвіду не мають. Вони займалися шоу-бізнесом або й були безробітні. А зараз дізнаються багато корисного і цікавого для себе".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити