image
 |  0 15 Лютого 2021 | 08:48

Відома лучанка Оксана Забужко розвінчала російську версію історії Дня святого Валентина

Святого Валентина вважають покровителем закоханих, тому що він був одним із перших, хто вінчав нерівні шлюби – людей із різних станів.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Про це на своїй сторінці у Facebook 14 лютого розповіла письменниця Оксана Забужко, процитувавши пояснення предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава (Шевчука).

Письменниця зазначила, що українська «Вікіпедія» дає неправильний опис історії Дня всіх закоханих і посилається на російського католицького священика Ігоря Ковалевського.

Що пише «Вікіпедія» про свято 14 лютого:

«У ті дні в Римській імперії проходили щорічні свята на честь богині Юнони – покровительки закоханих пар. Однією з традицій свята було дарувати одне одному записки з іменами закоханих. Християни перейняли цей звичай, записуючи на листівках імена святих. Саме тому Святий Валентин став покровителем закоханих... Це – народна традиція, а не церковна».

Забужко зазначила, що двічі перечитала це пояснення, «доки повірила, що там справді таке написано».

«Відчули «разніцу» між св. Валентином «рускогочєловєка» і св. Валентином здорової людини? (складно «рускому чєловєку» змиритися, що можна хоч у чомусь проти кесаря піти, навіть коли цей «чєловєк» – католицький священник, – легше притягти, ні в п'ять, ні в дев'ять, «Юнонині записочки», щоб часом не збунтувати пастви», – пожартувала українка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весільний бум на Волині: 23 пари вирішили одружитися у День закоханих

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити