image
 |  9 22 Травня 2018 | 05:48

Окупаційна влада Криму - не проти відновити колгоспи

Підконтрольний Кремлю окупаційний «глава» Криму Сергій Аксьонов запропонував відновити роботу колгоспів на території анексованого півострова. Відповідну ініціативу він озвучив на засіданні російської Ради міністрів Криму 21 травня.
Про це повідомляє Експрес із посиланням на  Крим.Реалії.
«Знищення колгоспів і радгоспів за радянських часів – це негативний приклад того, як можна дуже швидко розвалити сільське господарство... Можливо, піти шляхом, коли «Корпорація розвитку» викупила б паї у людей і приватників, і повернула б їх назад у державну власність, щоб піти знову шляхом формування колективних господарств. Нічого інакше не вийде», – цитують Аксьонова російські ЗМІ.

У січні російський окупаційний «міністр сільського господарства» півострова Андрій Рюмшин прогнозував, що в 2018 році в анексованому Криму очікується хороший урожай цукрових буряків і зернових культур.
У той же час деякі кримські аграрії поскаржилися місцевим ЗМІ, що вирощують пшеницю собі в збиток. Через санкції, втрати ринків і низькі закупівельні ціни у сусідній Росії їхня продукція сильно подешевшала.
Крім того, значну частину прибутку кримські фермери втратили через брак прісної води на півострові.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити