image
 |  79 6 Березня 2024 | 12:21

Окупанти готові втрачати авіацію заради просування на фронті

Навіть попри повідомлення Повітряних сил ЗСУ про масове знищення бомбардувальників РФ протягом останніх тижнів, російські літаки продовжують завдавати великої кількісті авіаударів по Україні.

Російські літаки Су-34 у супроводі літаків Су-35 здійснюють понад 100 вильотів на день для нанесення бомбових ударів по українських позиціях, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у свіжому звіті.

"5 березня New York Times повідомила, що російська тактика змінюється в бік інтенсифікації операцій у повітряному просторі. Більш агресивна повітряна підтримка російських військ на лінії фронту допомогла російським військам останнім часом просунутися вперед у східній Україні", - сказано в повідомленні.

Російські ВПС підтримують високий темп повітряних операцій в Україні. Імовірно окупанти готові миритися з ризиками для літаків.

"Російське командування вирішило, що позитивні ефекти від таких повітряних операцій переважають витрати, пов'язані з виконанням таких місій. Російська армія використовувала удари плануючих бомб для тактичного ефекту при захопленні Авдіївки в середині лютого. Росіяни, можливо, намагаються повторити такий ефект для підтримки наступальних операцій, що тривають на інших ділянках фронту", - звітують аналітики.

Водночас ISW не може самостійно перевірити українські повідомлення про збиття літаків Су-34 протягом останніх тижнів. За даними Forbes, Сили оборони України використовують французькі планерні бомби Armement Air-Sol Modulaire (AASM Hammer).

"Раніше українські сили завдавали ударів планерними бомбами Joint Direct Attack Munition (JDAM), що надавали США. Однак постачання цих бомб припинилося через нещодавнє заморожування американської допомоги Україні", - йдеться у звіті ISW.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити