image
 |  0 19 Листопада 2019 | 09:01

Окупанти хочуть знести храм ПЦУ у Євпаторії, – Епіфаній

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що храм ПЦУ в Євпаторії намагається знести окупаційна влада.

Про це митрополит Епіфаній написав у мережі Фейсбук.

"Тривалий час в анексованому Криму грубо порушується одне з основоположних прав людини – на свободу совісті та релігії. Днями російський суд в касаційній інстанції знову відмовився захистити це право від сваволі державних чиновників.

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент разом з громадою бореться за право молитися в кафедральному соборі святих Володимира і Ольги в м. Сімферополі, з якого їх насильно викидає російська держава. До цієї «гарячої точки» додалася інша – храм Української Церкви в Євпаторії, який окупаційна влада намагається просто знести", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму окупанти зносять український храм

"Закликаю український Уряд нарешті ухвалити рішення, яке, на жаль, так і не було ухвалене впродовж попередніх років, для розв‘язання питання власності на приміщення собору і єпархіального управління в м. Сімферополі. Цей крок продемонструє юридичну і моральну підтримку українській громаді Криму з боку нашої держави і дасть можливість більш ефективно захистити її права на міжнародному рівні.

А російську владу знову закликаю – схаменіться і припиніть злочин проти законів людських та Закону Господнього! Згадайте прикру долю радянських атеїстів та не повторюйте їхнього шляху, зазіхаючи на храми Божі", - пише митрополит Епіфаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Слуга диявола»: московський піп вигнав із церкви доньку АТОвця (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити