image
 |  5 7 Липня 2020 | 11:08

Окупанти в Криму визнали плачевну ситуацію з якістю води: з кранів тече глина з піском (ФОТО)

В анексованому Росією Криму через посуху місцеві «влади» не справляються з подачею води. Через це в Сімферополі з кранів у будинках людей тече іржава рідина, фільтри забиті піском і мулом.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

«Ось така вода в наших трубопроводах Сімферополя. Чистимо сітчастий фільтр в індивідуальному тепловому пункті. Жителі мікрорайону «Жигулін гай» повально скаржаться на якість води з кранів», – написав у Facebook Євген Ковальський.

«Вода в Ялті на тені водонагрівача за рік роботи залишила таку накип», – додав Сергій Матвійович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія має на кордоні три угруповання військ, здатних до раптового наступу, – Україна в ОБСЄ

Проблема настільки масова, що чиновники навіть не стали її приховувати. У групі "Вода Криму" в Facebook вони виправдовувалися: все через посилений видобуток води в підземних джерелах.

«У зв'язку з настанням посушливого періоду і малою кількістю води у водосховищах, збільшилася кількість забору води з підземних джерел. Збільшення обсягів і швидкостей подачі води привели до виникнення турбулентного режиму руху води і змиву продуктів корозії з внутрішніх поверхонь мереж, які були законсервовані до цього на 6 років», – сказано у відповіді.

Люди впевнені, що їм збрехали.

«Причому тут продукти корозії, коли з труб йде глина з піском. Це говорить про те, якої якості вода подається в мережі», – парирував Ковальський.

«Дивно, але «Вода Криму» цього разу не назвала жах, що тече три тижні з кранів городян, нормою», – гірко пожартувала блогерка Роксолана Крим у Twitter.

Вона опублікувала кілька фото, які показують, яка якість води в Сімферопольському районі.

Як повідомляв OBOZREVATEL, жителі Сімферополя поскаржилися на іржаву воду в кранах. У підприємстві «Вода Криму» пояснили, що відбувається збільшенням паводків, зазначивши, що вода нібито відповідає санітарним правилам і нормам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна готується до вторгнення Росії з Криму, – командувач ВМС

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити