image
 |  2 24 Грудня 2017 | 11:17

Окупанти відклали введення «курортного збору» в Криму - нема з кого збирати

«Податок за відпочинок» в окупованому Криму відкладається, бо немає достатньої кількості туристів.
Про це повідомив член президії "Держради Криму" і голова комітету з санаторно-курортного комплексу і туризму Олексій Черняк, - передає Depo.ua із посиланням на РБК.
За його словами, готельєри регіону "не готові будуть в 2018 році почати експеримент щодо справляння курортного збору в регіоні".
"Перше, що необхідно зробити, це провести роз'яснювальну роботу на Росії, тому що був піднятий великий галас навколо закону "Про введення курортного збору", і потрібно пояснити людям, що в Криму не стягуються шалені гроші. Сім'я з чотирьох осіб, приїхавши до Ялти, заплатить до 600 рублів (близько 300 грн. – ред.) всього-навсього. Діти до 18 років, великий список пільговиків, спортсменів, наприклад, взагалі не обкладаються збором", - пояснив він.

За його словами, стягувати туристичний збір передбачається з травня по кінець вересня.
"У зимовий період ставка дорівнює нулю. Необхідно оптимізувати збір таким чином, щоб великий потік туристів не відчував труднощів при заселенні, оформленні документів. Зараз немає програм і людей, які будуть нести відповідальність. За три місяці 2018 роки ми не встигнемо підготуватися", - пояснив Черняк.

Він також зазначив, що Крим знаходиться зараз "не в найкращій ситуації". "Санкції, немає інфраструктури, того ж Кримського мосту. Після новорічних свят будуть зібрані муніципалітети, відомства, які будуть залучатися для опрацювання експерименту, і ми внесемо поправку до регіонального закон, і збір буде з 2019 року", - розповів він.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити