image
 |  295 27 Червня 2024 | 10:23

Ольга Стефанішина розпочала переговори про вступ в ЄС із здачі українських інтересів на Закарпатті

25 червня віцепрем’єрка Ольга Стефанішина погодилася виконати ультиматум Орбана щодо України. Особа, яка очолює українську делегацію на переговорах про вступ до ЄС і відповідає за європейську та євроатлантичну інтеграцію, заявила, що український уряд виконає усі 11 ультимативних вимог Угорщини для так званого захисту прав національних меншин. (https://www.pravda.com.ua/news/2024/06/25/7462544/)

Влада, яка мала б відстоювати українські національні інтереси, без жодних докорів сумління погодилася змінити українське законодавство та підкоритися шантажу Орбана. Принизливі поступки України означають одне: на Закарпатті частина громадян України матиме привілейовану можливість не знати української мови та жити поза українським культурним і політичним простором. І все це має звичайно ж фінансуватися з українського бюджету.  (https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be...)

З 1991 року українська влада не займалася питаннями національного відродження. Правлячі клани, які перебували біля керма, більше цікавилися власним збагаченням, ніж захистом інтересів українців. Малоросійська, а часто зрадницька політика, толерування чужих впливів призвели до фатальних наслідків. Але навіть смертей десятків тисяч Героїв замало, аби влада усвідомила цінність захисту усього українського.

Якщо Ольга Стефанішина розпочала переговори з ЄС із здачі українських інтересів на Закарпатті, то боюсь собі уявити, що буде далі. З таким підходом до переговорів я зовсім не здивуюся, якщо цей уряд дозволить запустити в Україну мільйони мігрантів з Африки та Азії, вб'є аргарний сектор та промисловість, візьме безліч безглуздих і шкідливих зобов'язань, які шкодять національним інтересам і абсолютно не враховують українську ментальність. При цьому, звісно, влада як завжди буде намагатися за будь-яку ціну уникати рішень щодо боротьби з корупцією, олігархією та прозорості у роботі контролюючих і правоохоронних органів. А будь-які свої безглузді шкідливі ініціативи виправдовуватиме зовнішнім тиском та рекомендаціями Європи.

Анатолій Вітів, голова Волинської «Свободи», народний депутат України VII скликання, депутат Волинської обласної ради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити