image
 |  0 19 Вересня 2020 | 17:13

Оновлене зонування: куди віднесли міста та райони Волині

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій змінила епідемічне зонування в Україні за рівнем поширення COVID-19.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у Телеграмі.

За його інформацією, нове зонування починає діяти з понеділка, 21 вересня.

При цьому слід нагадати, що 16 вересня Кабмін змінив критерії для віднесення регіонів до «червоних зон». Тепер «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки будуть запроваджувати при 5-кратному перевищенні середньої по країні захворюваності на COVID-19 і 70-відсотковій заповненості ліжок у лікарнях упродовж 5 днів. Раніше «червоний» рівень запроваджувався у випадку завантаженості більше 50% ліжок.

Отже, з 21 вересня не потрапив жоден з населених пунктів Волинської та Рівненської областей. До цієї зони належать два райони сусідньої Львівщини, однак вони не межують з Волинню.

Водночас до «помаранчевої» зони належатимуть місто Нововолинськ, Ківерцівський та Маневицький район Волинської області. Сюди ж віднесли такі населені пункти Рівненщини, як міста Дубно, Вараш та Острог, Демидівський, Здолбунівський, Костопільський, Млинівський та Рівненський район Рівненської області, а також Бродівський та Радехівський райони Львівської області.

До «жовтої» зони потрапило чимало волинських регіонів:

- міста Луцьк та Володимир-Волинський, Володимир-Волинський, Горохівський, Іваничівський, Луцький, Любешівський, Любомльський, Рожищенський, Старовижівський, Турійський та Шацький райони. Сюди ж належать розташовані неподалік місто Червоноград та Сокальський район Львівської області. «Жовтими» є і цілий ряд населених пунктів Рівненщини: місто Рівне, Березнівський, Володимирецький, Гощанський, Дубенський, Зарічненський, Корецький, Острозький, Радивилівський, Рокитнівський та Сарненський райони.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити