image
 |  4 25 Серпня 2022 | 19:11

ООН надасть фінансову допомогу 70 тисяч українців

ООН розширить програму багатоцільової грошової підтримки постраждалих від війни українців, виплати зможуть отримати ще 70 тисяч осіб.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович та представниця ООН Кароліна Ліндхольм Біллінг провели робочу зустріч, під час якої повідомили про розширення програми фінансової допомоги.

"Особливо гострою є потреба в допомозі напередодні зимового сезону, забезпеченні соціального захисту найбільш вразливим категоріям населення в Україні (самотніх літніх людей, осіб з інвалідністю, таких, що потребують догляду та інших), посиленні спроможності територіальних громад щодо надання переміщеним особам соціальних послуг", – заявила Жолнович.

У відомстві зауважили, що від початку повномасштабного вторгнення допомогу у розмірі 2200 гривень на кожного члена сімʼї від Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців отримали 140 тисяч українців.

За результатами зустрічі представники партнерів підтвердили готовність поширити програму багатоцільової фінансової підтримки ще на 70 тисяч осіб.

Читати ще: Щоб не було черг: хто отримає в Луцьку допомогу від ООН і куди треба йти

Одержувачів допомоги обиратимуть із зареєстрованих для отримання виплат від міжнародних організацій на платформі "єДопомога".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряна тривога у День Незалежності лунала 189 разів і сягала 14 годин

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити