image
 |  2 17 Грудня 2018 | 22:00

Опальний митрополит УПЦ МП назвав кураторів від Кремля в Московському патріархаті

На жаль, Українська православна церква МП сьогодні не вільна від політики, яка диктується зі сторони Росії. А кураторами цього процесу в Україні є митрополит Антоній (Паканич) і Вадим Новинський.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ Олександр (Драбинко).

Митрополит Олександр (Драбинко) зазначив, що після об’єднавчого собору, який відбувся 15 грудня у Києві, він став кліриком Української православної церкви на чолі з новообраним канонічним митрополитом.

«А Українська православна церква, до якої ми належали нещодавно, це сукупність єпархії Російської православної церкви в Україні, яка як суб’єкт та об’єкт не сприймається Вселенською православною церквою.

Це єпархія РПЦ, яка знаходиться на території держави Україна, яка об’єднана в певну форму, що зареєстрована як Київська митрополія. Є юридична особа, яка представляє цю релігійну організацію. Але ми з владикою Симеоном з 15 грудня до цієї церкви не належимо», – зазначив митрополит.

Він також відповів на питання ведучого, чи заява УПЦ МП про невизнання Православної церкви України є ескалацією ситуації:

«Так і є. Це ескалація конфлікту, який уже давно створений в українській церкві. І причиною цієї ескалації є виключно політичні мотиви від Опоблоку. Безпосередньо від пана Новинського.

На жаль, УПЦ сьогодні не вільна від політики, яка диктується зі сторони Росії. А куратором цього процесу в Україні є митрополит Антоній (Паканич) і Вадим Новинський. Це виключно політичні мотиви»,– заявив митрополит Олександр (Драбинко).

Нагадаємо, 15 грудня в Києві об’єднавчий собор обрав першого предстоятеля Української православної церкви. Ним став митрополит Епіфаній (Сергій Думенко).

Вселенський Патріархат привітав Україну із заснуванням нової Православної автокефальної церкви та оголосив дату передачі томосу.

Раніше у Синоді Вселенського Патріархату визнали, що РПЦ незаконно анексувала Київську митрополію.

Також Синод зняв анафему з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української православної автокефальної церкви Макарія та визнав їх канонічними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ядуча заява від представників РПЦ на Об’єднавчий собор

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити