image
 |  4 14 Травня 2020 | 22:24

Операція «Щит»: на Волині викрили протиправну схему, вилучили контрабанди на мільйон гривень

Співробітники податкової міліції Волині під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області провели заходи, за наслідками яких в одному з прикордонних районів області виявили місця накопичення та реалізації високоліквідних товарів, а саме побутової техніки відомих європейських брендів.

Протиправну схему ввезення товарів в Україну виклили в ході операції «Щит» на підставі відповідної ухвали Луцького міськрайонного суду, – інформують в ГУ ДФС у Волинській області.

Ці товари були ввезені на територію України з приховуванням від митного контролю через пункти пропуску Волинської та Галицької митниць Державної митної служби України, а також з використанням так званої схеми «піджаки», шляхом подрібнення партії товарів (50 кг, 500 Євро на одну особу). В подальшому вказану техніку ділки реалізовували замовникам за готівкові кошти, в тому числі через мережу Інтернет без сплати будь-яких обов'язкових платежів.

У ході проведення слідчих дій у Ратнівському районі обстежено складське та торгове приміщення, де виявлено та вилучено величезний асортимент контрабандних товарів, який користується попитом на внутрішньому ринку України. За попередніми оцінками, вартість вилучених товарів становить понад 1 мільйон гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині судитимуть бурштинового ділка з Рівненщини

На даний час тривають заходи щодо визначення фактичної вартості незаконно ввезених на територію України товарів, завданих державі збитків та кола осіб причетних до даної протиправної схеми.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити