image
 |  7 29 Березня 2019 | 19:43

Оприлюднили список «недоторканних» від Йованович: Лещенко, Гриценко, Яценюк, Гордон

Нардеп Сергій Мельничук опублікував список імен, яких нібито Йованович просила Луценка не переслідувати. 

Про це повідомляє 112.ua.

Список імен українських політиків і громадських діячів, яких посол США Марі Йованович нібито заборонила переслідувати генпрокурору Юрію Луценку, опублікував на своїй сторінці в Facebook народний депутат Сергій Мельничук.

У списку 13 прізвищ: нардепи Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Сергій Березенко, Сергій Пашинський, екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, екс-глава НБУ Валерія Гонтарева, екс-перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, суддя КСУ Олександр Пасенюк, кандидат у президенти Анатолій Гриценко, співак Святослав Вакарчук, журналіст Дмитро Гордон і колишній очільник АП Борис Ложкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко оплачувала послуги лобістів у США через офшори, – CRP

Зазначимо, практично всі люди із списку фігурували в різних скандалах протягом останніх п'яти років. Зокрема, Олег Гладковський нещодавно був звільнений з РНБО у зв'язку з корупційним скандалом в оборонній сфері. Сергій Лещенко став відомим широкому загалу завдяки купівлі квартири за 7,5 млн грн і низкою інформаційних атак на відомих політиків і бізнесменів. Сергія Пашинського в ЗМІ пов'язували з рейдерським захопленням кондитерської фабрики у Житомирі.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України заявив в інтерв'ю Hill, що в 2016 році посол США в Україні Марі Йованович надала йому список осіб, які не повинні переслідуватися його відомством. Проте Луценко не назвав жодних імен.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити