image
 |  2 24 Жовтня 2018 | 06:14

Оприлюднили нове відео з потраплянням куль і смертями людей на Майдані

У Святошинському райсуді Києва продовжують вивчати докази обвинувачення у справі про розстріли учасників Революції гідності.
Про це повідомляє «5 канал».
На лаві підсудних – п'ятеро колишніх беркутівців із так званої Чорної Роти. Їм інкримінують масові вбивства 20 лютого на Інститутській. Ідеться про 48 загиблих Героїв Небесної Сотні.
Зокрема, сьогодні у залі суду вивчали відео, де зафіксовано наступ правоохоронців на майданівців. Адвокати обвинувачених ж говорять про постріли у бік силовиків.
«Ми показали, що було здійснено декілька пострілів з вогнепальної зброї по цих працівниках міліції. Один був убитий, інший поранений. Раніше ми показали як стріляли з пістолету на куті готелю. Фактично, в тих обставинах, які відбувалися, говорити, що ці події відображають вчинення терористичного акту саме працівниками міліції – це перекласти з хворої голови на здорову», – заявив адвокат обвинувачених Ігор Варфоломеєв.
«У жодного потерпілого не було будь-яких ознак чи вогнепальної зброї, чи якоїсь іншої зброї. Напевно сторона захисту перекручує, називаючи палицю зброєю. На цих відео зафіксовано безпосередньо використання вогнепальної зброї представниками правоохоронних органів проти активістів, які не становлять будь-якої небезпеки для них. Також ми переглянули відео саме з гущі подій, саме з п'ятачка на якому загинула велика кількість. На цьому відео видно потрапляння куль та смерть активістів. Це є переконливим доказом того, що відбувалося на вулиці Інститутській», – пояснив прокурор Яніс Сімонов.
У справі залишилося дослідити ще два епізоди з потерпілими. Наступне засідання відбудеться завтра, 24 жовтня. Мають заслухати ще одного потерпілого.

Ще раніше Генеральна прокуратура України направила до Печерського райсуду Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо одного з екс-керівників Департаменту громадської безпеки Міністерства внутрішніх справ України.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє студентів до смерті побили безхатченка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити