image
 |  0 3 Травня 2018 | 13:53

Опублікували останню статтю Стівена Хокінга про паралельні всесвіти

Надалі світ мають побачити ще дві статті про чорні діри, написані у співавторстві з Хокінгом.
Про це 03 травня 2018 року повідомляє сайт «УНІАН».
Наукове видання Journal of High Energy Physics опублікувало одну з останніх робіт Стівена Хокінга, написану ним у співавторстві з бельгійським фізиком Томасом Хертогом. Стаття присвячена можливості існування паралельних всесвітів.
Як повідомляє the Guardian, в роботі йдеться про те, що реальність може складатися з безлічі всесвітів, але кожен з них не буде серйозно відрізнятися від того, що відомий нам.
Робота, завершена всього за тиждень до смерті Хокінга, як наголошується, пропонує більш просту картину еволюції всесвіту, ніж безліч теорій, запропонованих раніше.
Нова теорія відштовхується від досліджень, які Хокінг і американський фізик Джеймс Хартл проводили ще у вісімдесятих роках минулого століття, і доповнює їх більш сучасним математичним обґрунтуванням з використанням теорії струн.
Повідомляється, що ця стаття буде не останньою, де в авторах вказано ім'я Хокінга. Над як мінімум ще двома статтями, співавтором яких виступив Хокінг, зараз працюють його колеги - Ендрю Строминджер з Гарварду і Малькольм Перрі з Кембриджа.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити