image
 |  5 21 Травня 2022 | 10:52

Опублікували унікальні старовинні світлини мешканців Нововолинської громади

Історик з Нововолинської громади Юрій Велінець підготував підбірку ретро фото місцевих мешканців і мешканок у вишиванках.

Про це він пише на сторінці Історії Нововолинської громади у facebook.

«Вишиванка – генетичний код нації. Вишиванка – це те, що відрізняє нас від інших народів, і яку вороги намагалися заборонити й знищити, проте їм не вдалося. Вишиванка - це не лише вишиті сорочки, а й скатертини, простирадла, наволочки для подушок, фіранки, рушники, серветки, килими, гобелени, ризи для священиків, підставки під чаші, ікони, скатертини під підсвічники. Вишиванка - це традиційні речі українців, які передавалася з покоління в покоління. Продовжувати тези про вишиванку, і її цінності для нас можна безкінечно», – пише історик.

Нині вишиванка відродилася і знову є символом українського народу. Вона стала українським національним брендом, який викликає захоплення у світових модельєрів. Для нашого краю вишиванка користувалася і користується особливою пошаною. Доказом цього є велика кількість старовинних фотографій, які прикріплюю знизу. На фото мешканці сіл Гряди (Калусів), Кропивщина, Панасівка (Біскупичі Малі), Дорогиничі у традиційному вишитому українському одязі.

В дописі є лише невелика частинка із загальної бази фотографій із вишиванками Юрія Велінця.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити