image
 |  0 27 Травня 2021 | 22:35

Організатори Євробачення розповіли, чи вживав соліст гурту-переможця наркотики

Тест не виявив в організмі соліста гурту-переможця «Євробачення-2021» наркотики. Організатори вважають питання закритим.

Соліст італійського гурту Maneskin, який переміг на «Євробаченні-2021», Даміано Давид добровільно здав тест на наркотики після того, як у соцмережах його запідозрили у їхньому вживанні у грін-румі. Він показав відсутність наркотичних речовин в організмі співака.

Про це в понеділок, 24 травня, повідомила Європейська мовленнєва спілка (ЄМС), яка організовує «Євробачення».

У ЄМС зазначили, що перевірили також записи з усіх камер, які були в грін-румі. На них не вдалося виявити жодних доказів вживання наркотичних речовин під час конкурсу. Результати тесту Даміано Давида на наркотики також підтвердили й організатори.

«У грін-румі не було вживання наркотиків, і ми вважаємо питання закритим», — зазначили в ЄМС. Водночас там висловили стурбованість тим, що на «Євробачення» й репутацію артистів могли вплинути «неточні домисли, що призвели до фейкових новин».

Йдеться про поширений у соцмережах ролик, де було показано Даміано Давида у грін-румі в очікуванні результатів голосування. Співак нахиляється до столу й кілька разів хитає головою з боку в бік.

На пресконференції після оголошення результатів «Євробачення-2021» Давид заперечив, що вживав наркотики. Гурт пояснив, що в грін-румі на їхньому столі розбилося скло, а Давид просто його прибрав. Це ж підтвердив і персонал «Євробачення».

А проте, співак заявив, що готовий добровільно пройти тест на наркотики, щоб підтвердити, що він їх не вживав. Оскільки технічно він не зміг це зробити в Роттердамі, де відбувалося «Євробачення», тест провели після повернення Maneskin в Італію.

Гурт Maneskin, який представляв Італію, став переможцем пісенного конкурсу «Євробачення-2021», який цього року відбувся в Роттердамі у Нідерландах. Він набрав загалом 524 бали (206 від журі й 318 від глядачів).

На другому місці з 499 балами (248 від журі й 251 від глядачів) — Франція, яку представляла Барбара Праві. На третьому з 432 балами (267 від журі та 165 від глядачів) — Швейцарія (виконавець Gjon’s Tears); на четвертому з 378 балами (198 від журі та 180 від глядачів) — Ісландія (гурт Da∂i Freyr og Gagnamagni∂). Виступ цієї країни — єдиний, котрий показували в записі, бо у двох членів делегації виявили COVID-19.

Україна, яку представляв гурт Go_A, загалом отримала 364 бали (97 балів від національного журі та 267 балів від глядачів), посівши п'яте місце.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити