image
 |  0 7 Жовтня 2022 | 12:57

Ошукали близько сотні громадян: показали кадри викриття злочинної групи на Волині (ФОТО, ВІДЕО)

Фігуранти, причетні до злочинних дій, перебували в установі відбування покарань, гроші ж виводили спільники ув’язнених в різних регіонах України.

«Організатор придумав таку схему: в інтернеті розміщались оголошення про надання певних послуг і товарів з їх оплатою наперед. Люди надсилали грошові кошти, а натомість нічого не отримували. Наразі в одній з установ відбування покарань, а також на Одещині, Дніпропетровщині, Хмельниччині і Київщині волинські поліцейські проводять санкціоновані обшуки, уже вилучено мобільні телефони, банківські картки, грошові кошти, чорнову бухгалтерію та інші речі й докази, що свідчать про причетність до протиправної діяльності», - повідомив начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко.

За його словами, потерпіло від таких телефонних шахрайств близько ста осіб.

Кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Цей злочин карається позбавленням волі від трьох до восьми років. Організатор шахрайської схеми, в якого сьогодні останній день відбування покарання, знову понесе відповідальність за скоєне, згідно з законом.

Заходи проводились спільно з оперативним відділом ДУ «Маневицька виправна колонія (N42).

Джерело: сайт ГУНП Волині.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити