image
 |  0 23 Липня 2020 | 13:49

Останні тенденції купівель в інтернет-магазинах. Що змінив карантин?*

Карантин став зірковим часом для більшості інтернет-магазинів. На їхні сайти заходили навіть ті, хто ніколи нічого не замовляв, попередньо не оглянувши товари. Експерти проаналізували ринок та відзначили приріст продажів у 12 нішах. Зокрема, це їжа, обладнання, інструменти, товари для дому, ремонту, побутова техніка тощо.

Що пропонували

Через пандемію багато людей працювали вдома та повинні були долучатися до онлайн-бесід і нарад, через що у 15 разів зріс попит на веб-камери. А ось засновник одного із перших інтернет-сервісів, орієнтованого на продаж реальних товарів у мережі – компанії Amazon – Джеффрі Безос заробив за час карантину 24 млрд доларів! І зараз його статки досягли рекордних 180 млрд доларів!

Супермаркети укладали договори з перевізниками та почали продавати продуктові набори різною вартістю. Їхня ціна коливалася від 100 до 1000 грн, доставка складала 50-100 грн (в залежності від відстані перевезення).

Виробники продумували стратегії зростання продаж. Мало не щодня сайти голосили про знижки на ті чи інші продукти, оновлений асортимент. І разом з цим намагалися покращити якість, зробити товар доступнішим та популярнішим серед споживачів.

Популярний текстиль

Деякі ж покупки люди робили за необхідності. Замовляли миючі засоби, деталі для техніки та, безумовно, текстиль для домівки. Нам розповіли в інтернет-магазині домашнього текстилю «Баю-бай» https://bayubay.com.ua/ , що найбільшою популярністю в період карантину користувалися жіночий та дитячий домашній одяг, халати, ковдри, килимки для ніг, скатертини, постільна білизна. Здебільшого покупці робили свій вибір на користь недорогих, але виготовлених із натуральних матеріалів, комплектів. Приміром, «Вілюта» із сатину, «Тиротекс» із бязі тощо. Також популярними були набори із ранфорсу, менше ж купували жаккардові, шовкові та льняні.

Для більшості карантин став періодом переосмислення життя. Згідно з соціальними опитуваннями, люди почали більше цінувати свій час. 65% респондентів більше не хочуть витрачати години на пошуки потрібного товару, гонитву магазинами, очікування у чергах. Набагато швидше та зручніше замовити його в Інтернеті (але магазин обов’язково має бути перевіреним та мати позитивну репутацію!). Кілька кліків – і потрібна річ уже в дорозі до власника. Хіба, це не дивовижно?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити