image
 |  2 12 Жовтня 2021 | 10:26

Острівець безпеки біля турбокільця: у Луцьку - нова дорожня розмітка

У Луцьку на вулиці Винниченка нанесли нову дорожню розмітку – поряд із «турбокільцем» облаштували новий пішохідний перехід. Все б нічого, однак лучани почали масового нарікати на організацію дорожнього руху вулицею.

У соцмережах лучани обурюються: це стане причиною заторів та аварійних ситуацій, - інформує Конкурент.

«То тепер турбопішохід»

«Щось мені здається, що він там, м’яко кажучи, "не приживеться"»

«Ну це аже геть знущання над водіями. Мало, що ті пішоходні переходи зразу на поворотах, заважають руху і видимості, так і по 2-3 штуки на 10 метрів»

Зазначимо, що за кілька десятків метрів є «зебра». Навіщо малювати ще одну? Проєктанти під час робочої наради розповіли, що пішохідний перехід, який знаходиться поруч – для університету. Очільник департаменту ЖКГ Луцької міської ради Микола Осіюк зазначив, що до них зверталися чимало мешканців з проханням облаштувати тут перехід. Відповідно, фахівці розглянули таку можливість.

«Він намальований все правильно, чітко. Тільки тут мав запланований острівець із бруківки. Але у зв’язку із тим, що зробити повністю це все у цьому році ми не зможемо відповідно по фінансуванню. То тут намалювали пішохідний перехід. Але з метою, щоб люди привикали до цього всього, перемалюються ці дві полоски організується тут як такий острівець», – сказав чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку на проспекті Соборності знайшли мертвим чоловіка

В управлінні патрульної поліції Волині розповіли, що розробкою цього проєкту займався департамент ЖГК. В обов’язки проєктантів входить вирахували схему руху, автомобілів та громадського транспорту. Сам проєкт погодили ще у вересні цього року.

«Звернення надійшло від власника вулично-шляхової мережі у місті Луцьку департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради. По результатах розгляду заяви схема була погоджена управлінням патрульної поліції у Волинській області», – пояснив начальник відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції Волині В'ячеслав Кирикилиця.

Детальніше - у сюжеті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити