image
 |  5 21 Грудня 2018 | 16:22

ОТГ району фінансуватимуть Володимир-Волинську райраду

Володимир-Волинську районну раду у 2019 році фінансуватимуть ОТГ району. 

Про це інформує «ВолиньUA».

Володимир-Волинський район у 2019 рік входить повністю поділеним на ОТГ і, фактично, немає бюджету на фінансування апарату Володимир-Волинської районної рад. Кошти на їх утримання погодились виділити ОТГ району.

- Бюджет району на 2019 рік буде складатися з 600 тисяч гривень, які 4 об’єднані громади мають ще перерахувати на підтримку районної ради, з перехідних залишків і з надходження ПДФО з ЦНАПу та «Районпроекту». Фракція «Свободи» за цей проект з мотивацію, «бо треба зберегти районну раду» – голосувати не буде. Для чого? Реформу децентралізації треба було спочатку добре продумати, щоб районна рада не просто сиділа і проїдала кошти, а ми пожинали наслідки недалекоглядних реформ. А тепер кожна об’єднана громада фінансуватиме апарат району замість того, щоб десь відремонтувати дорогу. Крім цього, я знаю, що в об’єднаних громадах буде йти певне скорочення, але ж треба районну раду, бо це надзвичайно важливий орган для поділеного на 4 частини району, - зазначив у своєму виступі голова свободівської фракції Павло Карпюк.

І хоч депутати обурювалися тим, що йде скорочення працівників ФАПів, немає належного ремонту доріг та переймалися долею Устилузької лікарні, втім, справно проголосували за районний бюджет. Проти голосували лише фракція ВО «Свобода».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через депутатів БПП Володимир-Волинська райрада не прийняла звернення проти підвищення ціни на газ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити