image
 |  2 29 Квітня 2020 | 21:42

Оточення Зеленського влаштувало масштабну аферу з медичним вантажем із Китаю, – журналістка

Оточення президента Володимира Зеленського в розпал карантину займається контрабандою товарів медичного та іншого обладнання на чартерних рейсах із Китаю. Операція вже отримала назву "Баум" – на честь бізнесмена Бориса Баума, претендента на посаду глави нової Комісії з регулювання азартних ігор в Україні, який стоїть за цими схемами разом з Кирилом Тимошенком, заступником голови Офісу президента України.

Контрабанда перевозиться президентськими літаками, які доставляють засоби індивідуального захисту для забезпечення лікарень в Україні.

Про це у Facebook написала журналістка Світлана Крюкова, - пише OBOZREVATEL

"Всі чули про відомі президентські літаки, які здійснюють чартерні рейси та доправляють засоби індивідуального захисту для забезпечення медустанов. Спершу це були "Боїнги" компанії SkyUP. Тепер уже в повітря підняли і "Мрію". Наш гарант щовечора щиро переконує всю країну в тому, що все це робиться з метою забезпечити медустанови всім необхідним для боротьби з епідемією. Однак є і зворотний бік медалі, про який мало хто знає, але скоро дізнаються всі", – розповіла вона.

За словами Крюкової, оточення Зеленського займається контрабандою товарів медичного та іншого призначення для комерційних компаній великих торгових мереж.

"Контрабанда – це без документів, за готівку, по-жлобськи. Малий і середній бізнес перебуває на межі банкрутства. Виходить із мітингами під Кабмін. Тоді як окремі наближені до Зеленського багатіють з кожним рейсом. Масштаб цієї афери величезний. Бо на кожному борту разом із засобами індивідуального захисту летить частина вантажу, який збувається через комерційні мережі. Імена цих ділків, які беруть участь в операції "Баум", добре відомі", – зазначила Крюкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили шахраїв, які через інтернет продавали неіснуючі захисні маски

Журналістка пообіцяла незабаром розкрити прізвища та деталі розслідування.

Пізніше в Офісі президента заявили, що на літаку "Мрія", який доставив в Україну медичні товари та через який у мережі спалахнув скандал, частина вантажу була гуманітарною, а інша частина – придбана за кошти комерційних структур для продажу.

Нагадаємо, що літак Ан-225 "Мрія" приєднався до перевезення гуманітарних вантажів – медичних засобів для боротьби з коронавірусом із Китаю до країн Європи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити