image
 |  11 28 Жовтня 2023 | 15:23

Отримав травми несумісні з життям: історія 41-річного Героя з Волині

Старший сержант з Волині Боговід Микола Адамович, позивний Кракен, загинув 21 вересня 2022 року у селі Зайцеве, Донецької області. Внаслідок ворожого обстрілу отримав травми несумісні з життям.

Історію Героя розповідають на сторінці Янголи на щиті Ратне.

Народився Микола 28 жовтня 1980 року у селі Річиця. Там же закінчив середню школу. Будучи ще дитиною, хлопець не соромився жодної праці, захоплювався риболовлею та полюванням. Обожнював співати народні пісні з братами та сестрами. Пісня і посмішка завжди були на вустах.

Микола був справжнім патріотом, тому 26 лютого добровільно приєднався до лав ЗСУ, 14-0ї бригади стрілецької роти, 1-ого стрілецького батальйону.

«Кращий з кращих! Надійний товариш, вірний син своєї країни. Легко знаходив спільну мову як з малечею, так і старшими людьми. Завжди був надійним плечем для побратимів, незважаючи на обставини підтримував, поспішав на допомогу і казав «все буде бодре!»- поділилися товариші по службі.

«Нам дуже не вистачає нашого коханого чоловіка і тата. Останні слова, які він сказав, виходячи з хати: «Не плачте, я впевнений, що все буде добре, я йду захищати вас», - розповіла кохана дружина Миколи.

Поховали воїна в селищі Ратне.

Вдома Миколу чекали: дружина Людмила, донька Ірина, син Максим, мама Ольга Пилипівна, брати та сестри. Вся велика родина важко переживає втрату, але по при нестерпний біль та сум поважає і шанує вибір свого Героя.

Боговід Микола нагороджений орденом «за мужність» 3-го ступеня, посмертно. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити