image
 |  0 28 Листопада 2018 | 09:57

Голова Горохівської райради «спихує» проблеми бюджетних закладів на підприємців

«Я купив ноутбук в музичну школу, а ви, як підприємець, купуйте крісла в клас» – саме такою реплікою відреагував під час сесії Горохівської районної ради її голова Тарас Щерблюк на депутатський запит щодо виділення 12 тисяч гривень на закупівлю нових 30-и шкільних крісел в історичний кабінет учням 7-го класу ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Івана Франка в місті Горохові.

Про це написала на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Горохівської районної ради, свободівка Валентина Магурчак.

Критикуючи такі підходи керівництва районної ради до справи, один із найактивніших опозиційних депутатів ради зауважує: 

«В той час, коли я, як депутат Горохівської районної ради, в 2018 році залучила з обласного бюджету в районний бюджет понад 1 мільйон 300 тисяч гривень, мій запит про потребу заміни крісел 30-ом учням 7-го класу в історичному кабінеті не було підтримано». 

Зі слів Валентини Магурчак, приводом для отримання позитивного результату мого запиту не стало навіть погодження бюджетної комісії та президії, факт про добровільне вкладення батьками чималої суми коштів у даний клас – заміна склопакету, придбання на вікна жалюзі, реставрація парт, купівля і встановлення додаткової шафи та інше. Батьки та діти чекали позитивного рішення сесії районної ради про останнє, що треба зробити в класі – замінити учням крісла, які вже давно «своє віджили»… 

«Власне, батьки добровільно провели співфінансування по оновленню матеріально-технічної бази класу, а районній раді, як власнику комунального закладу і, зокрема, голові ради варто було би долучитися до їх ініціативи», – додає Валентина Магурчак, обурюючись тим, що голова ради Тарас Щерблюк безцеремонно «спихує» проблеми бюджетних закладів на підприємців. 

Разом із тим, обранець районної громади дякує колешам-депутатам за підтримані проекти рішень «Про звернення депутатів до Президента України щодо негайного скасування постанови Кабміну про підвищення ціни на газ для населення» та «Про порядок проведення конкурсу на зайняття посад керівників закладів охорони здоров‘я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст району», внесені фракцією ВО «Свобода» або ж у співавторстві з націоналістами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горохівська райрада вимагає скасувати підвищення цін на газ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити