image
 |  5 13 Серпня 2019 | 16:47

Отруєння у Ківерцях: готові страви заразив сальмонелою працівник

За результатами розслідування встановили, що готові страви заразив сальмонелою працівник закладу харчування, який був бактеріоносієм, – повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.  

Нагадаємо, у Ківерцях у місцевому кафе торгового центру «Україна» під час поминального обіду отруїлося п’ятеро людей. Серед хворих є й сім’я. У всіх постраждалих діагностували харчове отруєння. 

Після дослідження їжі, яку споживали, медики припустили, що бактерія сальмонели могла бути в салаті з куркою.

До епідеміологічного розслідування залучали Держпродспоживслужба Ківерцівського району, за участю якої проведені адміністративно-запобіжні заходи: надано приписи про усунення причин та умов, що сприяють вчиненню порушень санітарного законодавства, ухвалено рішення про тимчасове припинення діяльності закладу харчування, складено протоколи про порушення ЗУ «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», ЗУ «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Наразі перехворілі особи проліковані, проходять контрольні обстеження перед випискою з інфекційного відділення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині люди отруїлися на весіллі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити