image
 |  2 5 Травня 2018 | 15:38

Отруєння Скрипалів: Організація із заборони хімзброї скоригувала дані про дозу «Новачка»

ОЗХЗ скоригувала дані про дозу Новачка при отруєнні Скрипалів.
Про це 05 травня 2018 року повідомляє сайт «Новий час».
Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) скоригувала заяву свого глави Ахмета Узюмджю, в якій йшлося, що при отруєнні колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії було використано від 50 по 100 грамів рідкої нервово-паралітичної речовини Новачок.
У ОЗХЗ відзначили, що що йшлося не про грами, а про міліграми, повідомляє DW.
При цьому навіть неможливо оцінити, скільки саме нервово-паралітичної речовини було використано при отруєнні Скрипалів у місті Солсбері.
Нагадаємо, глава ОЗХЗ Ахмет Узюмджю в інтерв'ю NYT заявляв, що об'єм Новачка, використаний при отруєнні Скрипалів, свідчить про те, що він був виготовлений для використання як зброя, а не для проведення наукових досліджень.
Він додав, що для робіт в науковій лабораторії досить від 5 до 10 грамів речовини.
У свою чергу один з розробників Новачка Леонід Рінк заявив, що 50-100 грамів Новачка могло б убити все населення Солсбері.
4 березня колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості на лавці в торговому центрі Maltings в Солсбері.
Уряд Великої Британії оголосив, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною військового походження, розробленою в Росії. Вона відома під назвою Новачок. За даними британських ЗМІ, розвідка встановила, що Новачок був виготовлений у Саратовській області.
Висновки британської сторони підтвердили експерти Організації із заборони хімічної зброї, які опублікували свій звіт.
Росія ж відкидає всі звинувачення.
Читайте також: Співрозробник «Новачка» заявив, що на Скрипаля робили замах «ідіоти», які не знали про хімічні властивості отрути

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити