image
 |  2 11 Березня 2018 | 12:46

Отруєння Скрипаля: сотні британців закликали випрати одяг через токсичну речовину

Усіх відвідувачів пабу та ресторану у Солсбері, де ймовірно були отруєні колишній російський шпигун Сергій Скрипаль та його донька, закликали випрати одяг та обмити інше майно, щоб уникнути можливого забруднення.
Про це 11 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Європейська правда».
Як повідомляє The Telegraph, сотні людей побували в ресторані The Mill Pub та ресторані Zizzi у Солсбері у період від ранку неділі до вечора понеділка, до того, як обидва заклади були закриті чиновниками.
Як відомо, Сергія Скирпаля і його дочку Юлія знайшли у критичному стані на лавці невдовзі після відвідування обох закладів.
Державної агенції громадського здоров'я Англії (Public Health England) порадила кожному, хто був у якомусь із цих місць, негайно випрати одяг, а також протерти інші предмети, такі як мобільні телефони, ювелірні вироби та навіть окуляри, які могли контактувати з токсичною речовиною.
За словами представника Public Health England, ризик загрози для громадськості від токсичної речовини не підвищився і залишається низьким.
Хоча не існує безпосереднього ризику для здоров'я людей, які могли перебувати в будь-якому з цих місць, можливо, але малоймовірно, що якась речовина, яка перебувала в контакті з одягом або іншими речами, все ще може бути присутнім у невеликих кількостях, і тому забруднює шкіру. З часом повторний контакт шкіри з забрудненими предметами може становити невеликий ризик для здоров'я, - зазначили в агенції.

Як повідомлялося, сліди нервово-паралітичної речовини, якою був отруєний колишній російський офіцер ГРУ Сергій Скрипаль, виявили в піцерії, де він і його дочка обідали.
Як відомо, отруєні росіяни були знайдені без свідомості в центрі міста в неділю, 4 березня. Слідство ведеться за статтею «замах на вбивство», хоча раніше обговорювалася можливість кваліфікувати інцидент як терористичний напад, враховуючи потенційну небезпеку застосованої нервово-паралітичної речовини.
Британські ЗМІ повідомили, що розвідка МІ5 вважає отруєння спробою вбивства, пов’язаною з Росією.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити