image
 |  9 11 Лютого 2023 | 18:23

Оцінили можливість повторного наступу росії у лютому

Російське командування не має ресурсів, щоб розпочати широкомасштабний наступ до річниці повномасштабного вторгнення 24 лютого.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк у коментарі, який оприлюднило ГУР МОУ у Telegram.

"У той час як поширюється інформація про запланований на 24 лютого широкомасштабний наступ росії, українська військова розвідка повідомляє, що росія вже розпочала повномасштабний наступ 24 лютого минулого року, який триває й сьогодні", - зазначив представник воєнної розвідки України.

Черняк заявив, що росія планує найближчими тижнями активізувати свої зусилля на сході України, зазначивши, що зараз вона "намагається знайти слабкі місця в нашій обороні". "Однак, за нашою інформацією, російське командування не має достатніх ресурсів для широкомасштабних наступальних дій. Головною метою російських військ залишається досягнення хоча б якогось тактичного успіху на сході України", - зазначив Черняк.

Черняк також підкреслив, що в росії не вистачає високоточної зброї.

"росія стикається з браком високоточної зброї, і, незважаючи на це, вона продовжить використовувати ракетний терор проти мирного населення в Україні. росіяни вже використали понад 80 відсотків високоточних ракет. Вони намагаються відновити своє виробництво, але поки це їм не вдається", - підсумував представник воєнної розвідки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На війні з російськими окупантами загинув Герой з Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити