image
 |  7 22 Листопада 2022 | 14:18

Оцінили ризики провокацій у білорусі "під українським прапором"

У спробі змусити білоруську армію вступити у війну в Україні російські спецслужби планують фальшиві атаки на критично важливу інфраструктуру Білорусі.

Серед потенційних об'єктів фігурує Білоруська АЕС у місті Островець Гродненської області, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW. Провокації чи атаки можливі під прапором України або однієї з країн НАТО.

"Російські спецслужби звинувачуватимуть у нападах Україну та членів НАТО, щоб прискорити залучення білоруських військових до повномасштабної війни РФ в Україні", – ідеться у повідомленні.

Раніше ISW оцінював, що вступ Білорусі у війну залишається дуже малоймовірним через значний внутрішній ризик, який це залучення створить для виживання режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Демонстративна військова співпраця, яку підкреслюють Росія та Білорусь, є нічим іншим, як інформаційною операцією.

"Потенційні атаки під чужим прапором навряд чи змінять внутрішні фактори, які, як продовжує оцінювати ISW, стримують готовність Лукашенка вступити у війну на боці РФ", – додають експерти.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити