image
 |  2 21 Жовтня 2019 | 10:48

Озвучені нові тарифи на газ: чого чекати українцям?

У листопаді поточного року ціни на газ для українців виростуть, оскільки облгази встановили нові тарифи за транспортування блакитного палива.

Про це повідомляє ТСН.

Тарифи в різних областях подорожчають по-різному, а в деяких регіонах вартість перекачування газу виросте вчетверо.

Координатор житлово-комунальних та енергетичних програм громадянської мережі “Опора” Тетяна Бойко розповіла, що у Києві зростання буде на 15%, а у деяких містах – у 3,5 рази.

Для жителів Вінниці ціна підскочить втричі.

Журналісти підрахували, що якщо сім’я живе в приватному будинку і за сезон спалює дві тисячі кубів газу, то транзит кожного подорожчає на дві гривні: з 60 копійок до 2,5 грн за куб. За сезон сім’я заплатить на 4 тисячі гривень більше.

Читайте також: На Запоріжжі в пожежі згоріли 200 поросят

На Закарпатті тариф підвищили на гривню. Таким чином за дві тисячі кубів сім’я, як сказано в матеріалі, заплатить на дві тисячі гривень більше.

Найменше подорожчання відчують у Кременчуці. Там тариф підскочив усього на 11 копійок.

За прогнозами заступника начальника Департаменту енергоефективності НАК “Нафтогаз України” Олексія Хабатюка, взимку однозначно ціна буде рухатися вгору через зростання попиту в Євросоюзі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити