image
 |  2 14 Січня 2019 | 12:07

Показали, як виглядає будинок Савченка в елітному селі під Києвом

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко, серед іншої нерухомості, володіє «дачним будиночком» в непростому селі під Києвом. Поруч з ним володіє землею очільник СБУ Василь Грицак, вищі поліцейські чини, судді, прокурори. А через паркан живе одіозний екс-регіонал Ярослав Москаленко.

Про це пишуть Волинські новини. 

Декларація очільника Волинської ОДА, який майже все життя віддав службі в правоохоронних структурах та держслужбі, рясніє квартирами, будинками, автомобілями та дороговартісними годинниками. Савченко офіційно не володіє ні корпоративними права, ні приватними фірмами. Проте він увійшов у десятку найбагатших губернаторів України. 

Попри роботу у державних структурах, згідно з декларацією, чиновник накопичив 16 млн грн. Позаторік Савченко заробив 1,3 млн грн. Доходи чиновника принесли продаж рухомого майна, проценти від банківських вкладів, заробітна плата та пенсія. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко не знає, хто його прес-секретар

Савченко та його сім’я також володіють 3,4 га землі, трьома автівками Toyota Land Cruiser 200, Mersedes-Benz GL 350, Akura Mdx та 1033 кв. м нерухомості. Серед них – будинок в «царському селі» поблизу Києва, який на момент зведення коштував 185 тисяч доларів. 

У скільки обійдеться земля в елітному селі під Києвом 

Село Осещина Вишгородського району знаходиться в 20 хвилинах їзди від Києва. Поруч – мальовнича природа, затоки річок Десна та Дніпро. Тому й не дивно, що село облюбували вищі поліцейські чини, фіскали, судді та прокурори і навіть нардепи. 

Поруч на скромній ділянці в 12 соток розмістився і маєток Олександра Савченка.

Приблизна вартість землі за підрахунками журналістів тут становить близько 2,5 тисячі доларів за сотку, відтак лише ділянка, аналогічна Савченковій, вартуватиме до 30 тисяч доларів, або ж 850 тисяч гривень.

Відповідно до декларації Олександра Савченка, це – садовий будинок, площею в 272 квадратів. Володіє він ним одноосібно, а на момент набуття права власності (а це 2010 рік) він коштував 1,47 мільйона гривень, або ж близько 180 тисяч доларів за тогочасним курсом.

По сусідству з нардепами, прокурорами і генералами 

Очевидно, що дозволити собі будинок в «царському селі» можуть далеко не всі. Проте, поруч із бізнесменами та топ-менеджерами село облюбували і чимало держслужбовців та силовиків. 

Приміром, минулого року саме в цьому елітному поселенні програма "Наші Гроші« знайшла землю голови СБУ Василя Грицака та «януковичівського генерала», екс-очільника МВС Київської області Костянтина Сапка.

Також тут мають будинки:

Олександр Шевченко, донедавна суддя Апеляційного суду Київської області. Звільнився у розпал судової реформи і деклараційних перевірок; 

Олена Андрющенко, прокурор із міської Прокуратури Києва; 

Ярослав Москаленко, народний депутат (депгрупа «Воля Народу»), екс-регіонал і екс-заступник голови КОДА – коли її очолював генерал-полковник від СБУ Анатолій Присяжнюк. Живе він через паркан від Олександра Савченка; 

Анатолій Андрієнко, екс-очільник податкової міліції Київської обласної податкової. 

* * * 

Вищезгаданий будинок – лише невелика частина статків Савченка. П’ять квартир, два маєтки, один з яких ще будується, 6 земельних ділянок, два елітних авто, 70 тисяч євро готівки, півмільйона доларів і більше мільйона гривень, а ще три швейцарських дорогих годинники і невідомо скільки дорогоцінних металів та ювелірних прикрас – ось такий перелік задекларованої власності Савченка. Проте звідки вона у нього і як в Україні заробити такі статки – голова Волинської ОДА розповісти відмовляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Волинської ОДА взяв на себе функції судді

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити