image
 |  0 5 Лютого 2021 | 13:26

Пам’ятки архітектури у Луцьку стали об’єктами вандалізму, - депутат

Написи на пам’ятках архітектури – вандалізм і неповага як до інших і до мистецтва в цілому. Табличка «Пам’ятка архітектури» не захищає від вандалів.

Про це у соціальній мережі Фейсбук пише депутат Луцької міської ради від ВО «Свобода» Андрій Білан.

На думку депутата, відразливі графіті на паркані або стінах будівель є сигналом соціального хаосу, що відбувається у певному районі міста. Історична частина міста Луцька, яка б мала вабити туристів, вабить лише вандалів.

«Іноді графіті є справжнім витвором мистецтва і прикрашає міський ландшафт. Однак найчастіше це просто неестетичні написи, з якими необхідно боротися. Адже це і псування майна і маркер вулиці для потенційних інвесторів», - розповідає Андрій Білан.

Ця проблема існує не лише в українських містах. Так, наприклад, у Великобританії щороку витрачають 1 млрд фунтів стерлінгів на видалення графіті.

Депутат пропонує для боротьби з вандалами впроваджувати відеоспостереження, а для замальовування графіті залучати комунальників та інспекторів з муніципальної варти.

«Що ж стосується вирішення проблеми нищення історичних пам’яток у Луцьку, то можна посилити охорону історичних будівель кількома способами: відеоспостереження, залучення до замалювання написів муніципальну варту чи комунальників. Якщо ж проблему ігнорувати, це лише стимулюватиме любителів розмальовувати будівлі, ігноруючи їх історичний статус чи архітектурну цінність», - резюмує депутат Андрій Білан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реставрувати популярні двері в Луцьку готові авторитетні українські реставратори (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити