image
 |  5 13 Червня 2020 | 23:33

Пандемія COVID-19: 4 країни уклали контракт на закупівлю доз майбутньої вакцини у британців

Німеччина, Франція, Італія та Нідерланди уклали контракт з британською компанією AstraZeneca на купівлю майбутньої вакцини проти коронавірусу, - повідомляє УНН із посиланням на DW.

Так, альянс із чотирьох держав ЄС уклав перший контракт на закупівлю щонайменше 300 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу SARS-CoV-2.

Про це у суботу, 13 червня, повідомило німецьке міністерство охорони здоров'я. Договір уклали з британською фармацевтичною компанією AstraZeneca. За даними очільника італійського МОЗ Роберто Сперанці, контракт передбачає придбання до 400 мільйонів доз.

AstraZeneca займається розробкою вакцини спільно з Оксфордським університетом. В кращому випадку розробка має бути завершена до кінця цього року. Отримати вакцину зможуть всі країни-члени Євросоюзу. Дози вакцини будуть розподілені відповідно до кількості населення. 

Міністр охорони здоров'я ФРН Єнс Шпан зазначив, що багато країн світу вже забезпечили собі право придбання вакцин після того, як ті будуть розроблені, однак в Європі цього поки не було зроблено.

"Швидкі скоординовані дії групи країн-членів у цій кризі принесуть користь всім громадянам Євросоюзу", - наголосив Шпан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський переписав італійську фірму на спонсорку «Слуги народу» (ВІДЕО)

Раніше Німеччина, Франція, Італія та Нідерланди створили "Альянс інклюзивних вакцин" з метою забезпечення вакциною проти коронавірусу країн Європи. Своєю чергою Європейська Комісія також отримала від урядів країн-членів Євросоюзу політичний мандат на закупівлю перспективних вакцин проти коронавірусу, які ще перебувають у стадії розробки.

Нагадаємо, президент Дональд Трамп заявив, що у США в наявності є 2 мільйони доз вакцини проти коронавірусу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити