image
 |  5 18 Березня 2020 | 20:49

Пандемія прогресує: в Італії зростає кількість жертв — майже 3 тисячі смертей, 35713 хворих

Кількість померлих в Італії за останню добу від захворювання, викликаного коронавірусом нового типу, склало 475. Всього з початку спалаху померли майже 3 тисячі осіб.

Про це заявив глава Департаменту цивільного захисту Анджело Борреллі, — зазначає УНН із посиланням на видання Corriere della Sera, а також дані Міністерства охорони здоров’я Італії.

Загальна кількість інфікованих в країні на даний момент становить 28 710, уточнив він. Загальна кількість тих, хто видужав становить 4 025.

Раніше повідомлялося про 2 503 померлих і 31 506 тих, що заразилися.

Зазначимо, що прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте поширив обмежувальні заходи, які раніше були введені в кількох регіонах, на територію всієї країни. Вони будуть діяти з 10 березня по 3 квітня. Указ про це опубліковано на сайті уряду Італії.

Пересування по країні відтепер дозволено тільки по роботі, для лікування і в разі екстрених ситуацій. Школи та університети закриті — як і музеї, розважальні заклади і спортивні клуби. Масові зібрання, включаючи весілля і похорони, заборонені. Спортивні змагання будуть або скасовувати, або проводити без глядачів. Люди з температурою вище 37,5°C повинні залишатися вдома і звести до мінімуму контакти з оточуючими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польська поліція просить криміналітет відкласти злочини на час пандемії

По всій Італії закрили більшість магазинів. Виняток зроблять лише для тих, хто продає предмети першої необхідності, такі як продукти харчування і ліки. Газетні і тютюнові кіоски також працюватимуть. Крім того, транспорт, фінансові та виробничі установи продовжать роботу.

Паби, бари і ресторани будуть закриті протягом всього дня. При цьому закладу зможуть продовжити працювати, доставляючи товари на будинок.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити