image
 |  0 30 Листопада 2020 | 10:58

Пандемія спонукала волинське подружжя освоїти різні професії та стати самозайнятими (ФОТО, ВІДЕО)

Молодій сім’ї Моколюків із села Гірка Полонка вдалося під час пандемії заробляти кошти, не виходячи з дому. Чоловік та дружина освоїли професії дизайнера, фермера, художника, електрика, різьбяра та музиканта.

Впродовж останніх двох років Тарас разом із однодумцями зробив 35 буржуйок, які волонтери відправили хлопцям на Схід, щоб солдати не замерзали. Зараз у майстерні у Тараса Моколюка – чергове замовлення. Луцькі лицарі замовили у майстра металічні решітки на вікна тренувальної зали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті на Волині суд оштрафував власника нічного клубу за порушення карантину

Тарас розповідає, що з дитинства любив щось майструвати та так, що навіть диван просвердлив у хаті. Згадує, що мама дуже тоді на нього сварилась. Зараз чоловік облаштував собі майстерню на обійсті бабусі.

Саморобні речі не лише на подвір’ї, але й у будинку, - каже господиня Юлія Оксенюк. Коли її чоловік робив буржуйки на фронт з газових балонів, то залишилось багато денець. В Інтернеті сім'я побачила музичний інструмент - глюкофон. Чоловік його виготовив із тих денець газових балонів. Серед музичних інструментів у сім'ї Моколюків є свищики, брязкальця та інші предмети, які створюють звуки. На усіх цих інструментах подружжя вміє грати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воєнна драма «Пофарбоване пташеня», яку знімали на Волині, має вийти у прокат 10 грудня

Юля Оксенюк працює дизайнером. Каже, що їй вдається створювати унікальні проєкти, бо за технічне втілення її креативних ідей - відповідає чоловік. І навіть нереальні речі, втілює у життя.

"В одному з проєктів я придумала підвісне крісло, яке їздить на 5 метрів по всій території. І Тарас зробив кріплення, придумав", - каже жінка.

Ще родина займається виготовленням унікальних речей з металобрухту, створюють дизайнерські світильники. Господарства не тримають, бо м'яса не їдять. Проте на городі вирощують - все.

Філософія родини Моколюків проста - усім речам можна дати друге життя, головне бажання та вміння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захоплива перспектива: Якою бачать Землю астронавти на борту капсули SpaceX? (ВІДЕО)

Відомо, що 17 тисяч 960 волинян отримали статус безробітного за час карантину-2020. Торік за такий же період, зареєстрованих безробітних було на 6 тисяч менше, - розповіла Суспільному фахівчиня з аналізу ринку праці обласного центру зайнятості Тетяна Ярмолюк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити