image
 |  2 5 Січня 2020 | 18:17

Парламент Іраку проголосував за виведення військ США з країни

Парламент Іраку прийняв резолюцію, в якій просив уряд скасувати прохання до США про допомогу країні.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Al Jazeera.

У резолюції йдеться, що іракський уряд повинен забезпечити державну монополію на зброю і працювати над припиненням військової іноземної присутності в країні.

Основна мета цієї резолюції - змусити США вивести близько 5 тисяч американських військових, присутніх в різних частинах Іраку, пояснює агентство AP.

Голосування у парламенті відбулося через два дні після авіаудару США, у результаті якого в Багдаді було вбито іранського генерала Касема Сулеймані. Це різко посилило напруженість в регіоні.

Резолюція, ухвалена парламентом, закликала припинити угоду, згідно з якою Вашингтон понад чотири роки тому послав війська до Іраку для допомоги у боротьбі з «Ісламською державою».

Перед голосуванням прем'єр-міністр Іраку Адель Абдул Махді закликав парламент вжити термінових заходів, щоб якомога швидше припинити присутність іноземних військ.

«Не дивлячись на внутрішні і зовнішні труднощі, з якими ми можемо зіткнутися, це залишається найкращим для Іраку в принципі і за практичністю», - сказав Абдул Махді в своєму виступі перед парламентом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп погрожує Ірану нанести потужні удари по 52 об'єктах

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити