image
 |  0 5 Квітня 2018 | 11:40

Парламент закликав світ не підтримувати будівництво російського «Північного потоку-2»

Верховна Рада ухвалила поставу, в якій звертається з проханням до світової спільноти не дозволити будівництво російського «Північного потоку-2» і не дати РФ монополізувати газові ринки світу.
Про це 05 квітня 2018 року повідомляє сайт «Громадське».
Відповідну постанову (№8111) підтримали 266 народних депутатів.
Верховна рада закликає вживати регуляторні, інфраструктурні та інші заходи для надійного і сталого монопольного впливу російських підприємств на енергетичних ринках Європи, Центральної Азії та Далекого Сходу.
Також депутати закликали провести консультації між урядом України та Європейською комісією щодо недопущення будівництва газопроводу, згідно зі статтею 247 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і статтею 6 Договору про заснування Енергетичного співтовариства.
Народні депутати також виступають за поширення на російський «Газпром» і афілійованих з ним осіб персональних і секторальних санкцій, які були введені через російську збройну агресію проти України.
Наслідки виконання проекту вийдуть далеко за межі комерції або внутрішніх справ країн ЄС і приведуть до енергетичної кризи, економічної та політичної дестабілізації всієї Європи, зазначають в Раді.
«Північний потік-2» передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
Раніше президент Порошенко назвав захисників «Північного потоку-2» спільниками РФ. Також Порошенко заявив, що «Північний потік-2»  монополізує постачання газу до ЄС із боку Росії.
[embed]https://youtu.be/f9qMEr3NB5o[/embed]
31 січня Німеччина дозволила прокласти «Північний потік-2» на своїй території, а 27 березня дозволила дозволила будівництво. Президент Петро Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що вважає  «Північний потік-2» небезпечним для Європи, а надто для балтійського регіону.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити