image
 |  2 13 Січня 2021 | 13:50

Пенс відхилив пропозицію застосувати поправку, яка би забрала в Трампа владу

Віцепрезидент США Майк Пенс заявив, що застосування 25-ї поправки конституції країни, що передає повноваження від президента до його віцепрезидента, не відповідає інтересам США.

Як інформує Reuters, відповідну заяву він зробив у листі до спікерки Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі.

"Я не вірю, що таке рішення відповідає інтересам нашої нації чи нашій конституції", – написав Пенc.

Віцепрезидент додав, що наразі робота адміністрації зосереджена на передачі справ команді Джо Байдена та закликав інших членів Конгресу уникати дій, які б "розпалювати пристрасті".

"На минулому тижні я не піддався тиску та не вийшов за межі своїх повноважень під час визначення результатів виборів, і зараз я теж не поступлюсь спробам Палати представників вести політичні ігри в такий серйозний для країни час.

Використання 25-ї поправки як засобу покарання чи узурпації створить жахливий прецедент", – сказав віцепрезидент.

Як зазначає "Українська правда", щоб застосувати цю поправку, потрібна не лише підтримка конгресменів, а й заяві віцепрезидента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Полювання на відьом»: Трамп про спроби демократів ініціювати йому імпічмент

Як відомо, демократи з Палати представників Конгресу США підготували проєкт, яким закликають віцепрезидента Майка Пенса застосувати 25-ту поправку до Конституції та достроково відсторонити Дональда Трампа з посади.

Вже в цю середу демократи планують провести голосування за імпічмент президента.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити