image
 |  0 30 Червня 2023 | 17:14

Пенсії в липні: кому чекати підвищення виплат

У березні та квітні в Україні провели масштабний перерахунок пенсій. Водночас підвищення виплат після індексації пенсій з 1 березня торкнулося не усіх, а лише деяких категорій громадян.

Іншим категоріям пенсіонерів перерахунок проведуть із 1 липня, пише видання "На пенсії".

"Йдеться про науковців, державних службовців і працівників органів місцевого самоврядування. Розмір їхніх пенсійних виплат був заморожений в межах реформи, метою якої було зрівняти високі пенсії зі звичайними. Звичайні пенсії за віком регулярно перераховували. А пенсіонерам, які отримували спецпенсії, надали можливість за бажанням перейти на звичайні пенсії за віком", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали нардепа від ЄС Алєксєєва: обіцяв "відмазати" від екстрадиції за $50 тисяч

Липневій індексації підлягають виплати, призначені до 31 грудня 2022 року. Розмір підвищення в середньому становитиме 19,7%, але для кожного отримувача сума буде різною.

"Підвищення пенсії залежить від рівня початкової суми: чим вища пенсія, то більшим буде підвищення. Тому державні службовці та вчені отримають різну кінцеву суму після індексації", – заявила директорка Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Пенсійного фонду України Олена Охріменко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити