image
 |  94 19 Грудня 2023 | 11:22

Пентагон попередив Конгрес, що грошей для України залишилось до 30 грудня

Фінансовий інспектор Пентагону Майкл Маккорд у листі до очільників профільних комітетів Конгресу США заявив, що коштів на фінансування військової допомоги Україні у відомства залишилось до 30 грудня.

Текст листа опинився в розпорядженні агенції Bloomberg, повідомляє "Європейська правда"

У листі до керівників комітетів з питань оборонної політики та асигнувань Палати представників та Сенату США Маккорд вказав, що Міністерство оборони наразі витрачає останні 1,07 мільярда доларів на закупівлю нового озброєння і техніки, які замінять зняті з озброєння й відправлені в Україну.

"Після того, як ці кошти будуть використані, міністерство вичерпає фінансування, доступне нам для надання безпекової допомоги Україні", – написав посадовець Пентагону.

Він уточнив, що в разі відсутності рішення Конгресу США щодо додаткового фінансування Міноборони зможе профінансувати заміщення ще одного пакета військової допомоги до 30 грудня.

Останній такий пакет, нагадаємо, США оголосили 12 грудня, його сума становила 200 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: рф посилила військову присутність у білорусі

Білий дім у жовтні звернувся до Конгресу США з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад 60 мільярдів доларів для України. Але воно застрягло в Сенаті через суперечності між обома партіями в питанні безпеки кордону з Мексикою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити