image
 |  5 9 Травня 2020 | 20:53

Перед судом постане директор підприємства, яке в Журавичах отруїло землю відходами

Прокурори Ківерцівського відділу Маневицької місцевої прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні про вчинене начальником виробництва одного із приватних підприємств району забруднення земель відходами та іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров`я людей та довкілля.

Як повідомляють у прокуратурі Волинської області, спершу органи прокуратури встановили факт зволікання працівників поліції із розслідуванням цієї справи, після чого завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за цим фактом.

Слідство встановило, що посадовець господарського товариства, яке займається виробництвом деревного вугілля, порушив вимоги Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища» та "Про відходи" й допустив забруднення земельної ділянки у селі Журавичі Ківерцівського району залишками продуктів переробки деревини, деревною смолою та твердими побутовими відходами. 

Внаслідок цього в ґрунті значно перевищено вміст шкідливих речовин, що спричинило небезпеку для життя, здоров`я людей та довкілля. 

Посадовця обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 239 КК України, й міру покарання йому визначить суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В заказнику поблизу Луцька зруйнували гідротехнічну споруду: прокурори відкрили провадження

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити