image
 |  2 25 Березня 2019 | 18:29

Перед судом постане луцький посадовець

Перед судом постане директор комунального підприємства "Луцьке" за розтрату понад 960 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором Комунального підприємства "Луцьке" розтрати шляхом зловживання службовим становищем майна в особливо великих розмірах та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Посадовець у 2016 році здійснив розтрату бюджетних коштів в розмірі понад 960 тисяч гривень, передбачених на реконструкцію котельні в загальноосвітній школі села Липини Луцького району, чим завдав збитків державі в особливо великих розмірах.

Достовірно знаючи, що проектно-кошторисна документація розроблена з відхиленням від вимог Державних будівельних норм і не пройшла обов'язкову експертизу, а на проведення робіт із реконструкції котельні у школі відсутні будь-які дозвільні документи, директор комунального підприємства уклав із приватним підприємством «Екоресурси Волинь» договір на виконання цих робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проклали кабель: лучани уже півроку живуть без тротуару (ФОТО)

У подальшому посадовець, попри те, що знав, що суб’єкт господарювання вніс у акт виконаних робіт неправдиві відомості щодо вартості та об’ємів виконаних будівельних робіт, особисто підписав його та завірив відтиском печатки комунального підприємства.

Унаслідок незаконних дій директора КП приватному підприємству було безпідставно перераховано бюджетні кошти в сумі понад 960 тисяч гривень.

Подальшу долю посадовця вирішуватиме суд.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити