image
 |  11 11 Червня 2021 | 21:00

Передумали: кіностудію «Волинь» не закриватимуть

Аматорську кіностудію «Волинь» не закриватимуть.

Про це Суспільному розповів її режисер і єдиний працівник Олександр Савчук.

Олександр Савчук розповів: повідомлення про те, що кіностудію хочуть оптимізувати, а його звільнити, він отримав у понеділок, 7 червня. Через 2 місяці мала б припинити роботу й сама кіностудія. Лист підписала директорка обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова.

"Сьогодні вона подзвонила й сказала, що рішення про оптимізацію кіностудії "Волинь" відмінили, кошти віднайдені та кіностудія працює в штатному режимі", — каже Олександр Савчук.

Директорка обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова телефоном підтвердила, що кіностудію оптимізовувати не будуть. Чому змінили рішення – не пояснила. Коментувати це на камеру відмовилась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Луцькводоканал» витратить майже мільйон гривень на одяг для працівників

Довідково:

У 70-х роках минулого століття у Луцьку запрацювала Народна аматорська кіностудія "Волинь". Це школа для фото- і кінолюбителів. Режисер Олесь Санін і кінооператор Сергій Михальчук починали свою роботу в кіностудії. У середині 80-х у кіностудію приїздив Іван Миколайчук з французькою режисеркою Еліані Сабате. Натхненником кіностудії "Волинь" та її директором понад 40 років був Борис Ревенко.

Нагадаємо, 2005-го року у приміщенні кіностудії відімкнули опалення. У 2017-му кіностудію обікрали. Викрали експонати, створеного на громадських засадах, Музею волинського кінематографу та фотомистецтва, раритетні речі Олени Левчанівської. Вони зникли безслідно.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити