image
 |  7 23 Грудня 2022 | 15:47

Переселенці у Луцьку отримають грошову допомогу: деталі

У Луцьку розпочали реєстрацію вимушених переселенців у програмі грошової допомоги за фінансової підтримки американського народу. Документи приймають представники чеської гуманітарної організації "Людина в біді".

Про це розповіла Суспільному старша фахівчиня проєкту Єлизавета Чернова.

Зареєструватися можуть переселенці, які живуть у Луцькій, Боратинській, Підгайцівській, Торчинській громадах. Прийом документів відбувається у Луцькому центрі надання адміністративних послуг.

Документи на оформлення грошової допомоги можна подати у Центрі надання адміністративних послуг Луцька та Луцькій міській раді. 

Зі слів Єлизавети Чернової, для реєстрації потрібна довідка про статус внутрішньо переміщеної особи, паспорт, ідентифікаційний код, на всіх решту членів родини потрібно подати ідентифікаційний код і довідку ВПО. Інформацію приймають тільки з оригіналів документів.

"Одна людина реєструє усе домогосподарство, тобто приходить із документами усієї родини. У разі позитивного рішення кожен буде отримувати 2 220 гривень протягом трьох місяців, але виплата буде одним платежем. Тобто – 6 660", – каже фахівчиня.

Люди можуть обрати виплату через ощадбанк грошовим переказом, або на картковий рахунок по реквізитах IBAN. Документи також можна подати у приміщенні Луцької райради, – каже Єлизавета Чернова. Додає: рішення про те, хто отримає грошову допомогу, прийматиме спеціальний відділ організації, на підставі відповідей претендентів в анкеті.

Про те, що можна зареєструватися на допомогу, довідалися від знайомих, – каже переселенка з Краматорська Анна Малік. Жінка разом з родиною вже дев'ять місяців живе у Луцьку.

"Така допомога дуже важлива, бо роботу знайти важко. Людей багато, усі хочуть і працювати, і жити", – розповідає жінка.

Реєстрація триватиме до 28 грудня. За першу годину прийому документів у ЦНАПі за допомогою звернулися два десятки переселенців.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити