image
 |  4 15 Липня 2022 | 15:22

«Перевищує свої повноваження». Політолог обурився через пропозицію Єрмака щодо контролю використання західної зброї

Голова Офісу президента Андрій Єрмак пропонує створити у Верховній Раді тимчасову спеціальну комісію, яка займатиметься підготовкою і розглядом питань, пов’язаних із контролем використання зброї, отриманої від партнерів.

Про це він написав у Telegram після скандальної публікації FT про ризик контрабанди зброї з України.

Політолог Олександр Антонюк в ефірі Радіо НВ емоційно відреагував на таку ініціативу:

«Чому Андрій Єрмак коментує ці речі. Хочу нагадати, голова Офісу не є політичною особою, хоча у нас начебто все з ніг на голову перевернуто. Не пану Єрмаку, який все ж таки відповідає за бюрократичну частину функціонування Офісу, відповідати за політичні речі. Це міг коментувати президент України, можливо, голова Комітету з питань національної безпеки та оборони, голова Верховної Ради, народні депутати врешті, голови фракцій. Ну точно не Єрмак. Я взагалі дивуюся, чому Єрмак перевищує свої повноваження».

Якщо ж це реакція на припущення американської конгресменки Вікторії Спартц, що Єрмак пов’язаний з Росією, то коментар голови ОП мав би бути іншим, переконаний Антонюк:

«Єрмак мав би просто сказати, що про нього сказали неправду, він не має стосунку до російських спецслужб. <...> А говорити про роботу парламенту — це не входить у повноваження Єрмака».

Також політолог звернув увагу на ще один момент:

«У цій тезі, яку озвучив Єрмак, є закладання (моє передчуття, я можу помилятися) якихось чергових ноток недовіри до [головнокомандувача ЗСУ] Валерія Залужного. <...> Тимчасова слідча комісія — це означає, що є якась проблема. Я не чув, щоби проблема використання високоточної зброї нашими військовослужбовцями викликала сумніви, наприклад, у Пентагона. Навпаки, їх звіти демонструють, що ми дуже ефективно використовуємо NLAWи, Javelinи, сьогодні HIMARSи».

Антонюк припускає, що республіканці у США, а з іншого боку Єрмак «просто бавляться у велику політику». Тож політолог порадив не відволікати Збройні сили України у світову спільноту від злочинів, які вчиняє Російська Федерація:

«Хочете допомогти — дайте більше озброєння. Мені здається, це було би конкретніше. А якщо є якісь питання, то військові між собою розберуться — як представники Пентагона, так і Генштабу України».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити